עדכונים ומאמרים

עדכונים שוטפים ומאמרים על הסכמים קיבוציים,
צווי הרחבה ונושאים נוספים
בתחום השכר והון אנושי

הגבלה בהפחתת קצובת הנסיעות

החל מחודש אוגוסט 2022 חלה רפורמת "דרך שווה" ששינתה את תעריפי הנסיעה בתחבורה הציבורית.
בתאריך 28 בדצמבר 2022, עדכן מרכז שלטון מקומי כי הוסכם עם הסתדרות המעוף שתעריפי הרפורמה יחולו על עובדים שיקלטו לעבודה החל מ-01 בינואר 2023. בהתייחס לעובדים שנקלטו לעבודה עד לתאריך 31 בדצמבר 2022, הם יהיו זכאים להחזר הוצאות נסיעה לפי הגבוה מבין השנים:
א.     תשלום החזר הוצאות נסיעה לפי תעריפי הרפורמה
ב.     תשלום החזר הוצאות נסיעה לפי הסכום ששולם ערב הרפורמה בניכוי 14.5%.
עוד צוין, כי עובדים שתאריך תחילת העבודה שלהם הוא עד לחודש 12/2015 ובוצעה להם הפחתה בהחזר הוצאות הנסיעה בשנת 2016 (הפחתה של 14.5%) – לא יבוצע כפל ניכוי.
לדוגמה:
עובד במ.א. קבל החזר הוצאות נסיעה עד לחודש 12/2015 בסכום של 1,000 ₪.
בעקבות הרפורמה בתחבורה הציבוריצ, החל מחודש 01/2016 תעריף חופשי חודשי מביתו למקום העבודה הינו בסך של 400 ₪, ובעקבות רפורמת "דרך שווה" תעריף חופשי חודשי עודכן ל-300 ₪.
בהתאם להוראות הממונה על השכר, סכום החזר הוצאות הנסיעה לא יפחת ביותר מ-14.5%, ועל כן, העובד היה זכאי החל מחודש 01/2016 להחזר הוצאות נסיעה בסכום של 855 ₪ (לאחר הפחתה של 14.5%, ובכפוף לחתימה על הצהרה כי עלות הנסיעה עבורו גבוהה מתעריף תחבורה ציבורית), ובחודש 8/2022 לא תבוצע הפחתה נוספת.

נחתם צו הרחבה להסכם השכר של העובדים הסוציאליים

בתאריך 30 באוקטובר 2022 חתמה שרת הכלכלה והתעשייה על צו הרחבה המרחיב את תכולתו של ההסכם הקיבוצי מיום 12 במאי 2022 על עובדים סוציאליים המועסקים על ידי נותני שירותים, לפי התקשרויות של המדינה, ותפקידם כעובדים סוציאליים נדרש כמפורט במכרזים של משרדי הממשלה, ועל מעסיקיהם.

תחילתו של הצו החל מחודש ינואר 2023 (בעוד כחודשיים), והוא משנה מן היסוד את שכרם של העובדים הסוציאליים.

בנוסף לשינוי השכר, העובדים הסוציאליים יהיו זכאים ל"תוספת מעבר", שהינה תוספת בגין הפרש בין השכר הנוכחי לשכר ערב חתימת ההסכם, וזאת רטרו מחודש יולי 2021 (18 חודשים).

אם אתם מעסיקים עובדים סוציאליים, אנו מזמינים אתכם לפנות אלינו לקבלת הצעת מחיר לסיוע ביישום ההסכם הקיבוצי על עובדיכם, וחישוב תוספת המעבר.

מתלבטים? מוזמנים ליצור קשר ונחזור אליכם בהקדם.

עודכן מתח דרגות למתכן ערים ו-GIS בוועדות תכנון ובניה

בהחלטת וועדת מעקב מיום 19 ביולי 2022 נקבע כי ברשימת התפקידים המנויים בסעיף 9(א) להסכם הקיבוצי מיום 13.06.2016 יתווספו התפקידים GIS ומתכנן ערים, כך שמתח הדרגות התואם את תפקידם הוא: +37-41 / +7-11

עדכון תקרת ק"מ למנכ"ל רשות מקומית

בתאריך 01 באוגוסט 2022, אושרה ע"י מר יוני פת – סגן בכיר לממונה על השכר, מכסת ק"מ של עד 20,000 ק"מ בשנה למנכ"לי רשויות מקומיות המקבלים תשלום החזר הוצאות אחזקת רכב (ואינם מקבלים רכב צמוד מהרשות). זאת, בעקבות טענות שעלו מצד מנכ"לי הרשויות המקומיות כי הם נדרשים לנסיעות רבות מתוקף תפקידם וכי מכסת הק"מ הקיימת אינה בהלימה לכמות הנסיעות שהם מבצעים.

באישור פורט כי יש לעמוד בתנאים שלהלן:

  1. המכסה המוגדלת טעונה אישור של גזבר הרשות ומועצת הרשות
  2. חלה חובת דיווח על נסיעות שבוצעו בפועל.

האישור הינו למנכ"לי הרשויות בלבד, ולא חל על בעלי תפקידים אחרים.

הסכם עובדים סוציאליים – שאלות ותשובות

בתאריך 12 במאי 2015, נחתם בין המדינה, מרכז השלטון המקומי, שלש הערים הגדולות, מרכז המועצות האזוריות ומעסיקים ציבוריים נוספים לבין הסתדרות העובדים הכללית החדשה הסכם קיבוצי הקובע רפורמה בשכרם הפנסיוני של העובדים הסוציאליים החל מחודש ספטמבר 2022, רטרו מחודש יולי 2021.

מהי הרפורמה?

הרפורמה כוללת קביעת טבלת שכר חדשה לעובדים הסוציאליים המורכבת מרמה מקצועית ומרמה ניהולית. בנוסף לשכר הטבלאי, העובדים הסוציאליים זכאים לתוספת וותק וכן לתוספת עו"ס לחוק אם הם מועסקים מתוקף מינוי לחוק.

האם הרפורמה משפיעה על שכרם של עובדים סוציאליים שאינם מועסקים במגזר הציבורי?

שר הכלכלה צפוי לחתום ולהרחיב את הוראות ההסכם הקיבוצי על כלל העובדים הסוציאליים המועסקים על ידי נותני שירותים לפי התקשרויות של המדינה, וכן על עובדים סוציאליים נוספים כפי שיפורט בצו.

שאלות נוספות?

מרכז שלטון מקומי פרסם קובץ שאלות ותשובות המתייחס לרמות הניהול, תפקידי עו"ס הפטורים ממכרז, התייחסות לפיצוי בגין חלקיות משרה ועוד.

לנוחיותכם, מצ"ב קובץ שאלות ותשובות (לצרף)

משרדנו מסייע למעסיקים בהמרת שכר של עובדים סוציאליים להסכם הקיבוצי החדש. אם אתם מעסיקים עובדים סוציאליים ומעוניינים שהמרת השכר תבוצע בצורה הנכונה ביותר, פנו אלינו לקבלת הצעת מחיר לליווי או ביצוע המרת השכר.

פרק תהילים לזכות החטופים שישובו במהרה לביתם

שִׁיר, לַמַּעֲלוֹת: אֶשָּׂא עֵינַי, אֶל-הֶהָרִים מֵאַיִן, יָבֹא עֶזְרִי. עֶזְרִי, מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה, שָׁמַיִם וָאָרֶץ. אַל-יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ; אַל-יָנוּם, שֹׁמְרֶךָ. הִנֵּה לֹא-יָנוּם, וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר, יִשְׂרָאֵל.
יְהוָה שֹׁמְרֶךָ; יְהוָה צִלְּךָ, עַל-יַד יְמִינֶךָ. יוֹמָם, הַשֶּׁמֶשׁ לֹא-יַכֶּכָּה; וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה. יְהוָה, יִשְׁמָרְךָ מִכָּל-רָע: יִשְׁמֹר, אֶת-נַפְשֶׁךָ. יְהוָה, יִשְׁמָר-צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה, וְעַד-עוֹלָם.

אַחֵינוּ כָּל בֵּית יִשְׂרָאֵל הַנְּתוּנִים בַּצָּרָה וּבַשִּׁבְיָה הָעוֹמְדִים בֵּין בַּיָּם וּבֵין בַּיַּבָּשָׁה הַמָּקוֹם יְרַחֵם עֲלֵיהֶם וְיוֹצִיאֵם מִצָּרָה לִרְוָחָה וּמֵאֲפֵלָה לְאוֹרָה וּמִשִּׁעְבּוּד לִגְאֻלָּה הָשָׁתָא בַּעֲגָלָא וּבִזְמַן קָרִיב
וְנֹאמַר אָמֵן